dag 60
Door: Jos
Blijf op de hoogte en volg Geralda
13 December 2017 | Nieuw Zeeland, Westport
Behalve wij, waren er ook een paar honderd zeeleeuwen, waaronder veel pasgeboren jonkies. Heel leuk om die over de rotsen te zien krabbelen. Wel moeilijk te zien op de foto. Er liep ons steeds een bruine loopvogel voor de voeten. Geralda werd daar opgewonden van, want ze dacht een heuse kiwi te hebben gespot. Bleek het uiteindelijk om een 'gewone' weka te gaan, waar wij overigens nog nooit van hadden gehoord, en die ook best een beetje zeldzaam is.
Na deze ochtend vol geschiedenis en natuur, was ons geluk op. Het begon flink te regenen, en dan ben je vrij snel door je opties heen. We zijn wat gaan rond rijden en uiteindelijk bij een verlopen kolenmijnstadje terechtgekomen, waar wij de enigen waren. Terug maar weer naar Westport, waar ze nog een museum over de kolenmijn hadden. Interessant en we bleven droog. 's Avonds een hapje gegeten in de lokale bistro, en daarna weer aan het lezen geslagen. We hebben allebei inmiddels rond de 15 boeken uit, dus we komen met de nodige leestips terug! Morgen naar Nelson, onze laatste halte op het Zuidereiland.