op weg naar Lagos
Door: Geralda
Blijf op de hoogte en volg Geralda
30 Oktober 2023 | Portugal, Lagos
Maandag 30 oktober
Na het ontbijt vanmorgen in het zonnetje buiten koffie gedronken. Even later regende het pijpenstelen, maar tijdens het inpakken was het weer droog. Het dreigde wel de hele dag maar wij hebben verder geen regen gehad. Volgens het nieuws is er in oktober in sommige delen van Portugal wel heel veel regen gevallen.
De voorspoedige reis ging vandaag naar Lagos, een stadje met ruim 19.000 inwoners. Het ligt in de Algarve, een echt vakantieoord voor menig Nederlander. We waren hier zeker geen uitzondering zoals wel in andere kleine Portugese plaatsjes.
Lagos ligt in het westen van de Algarve en is ook een echte zon, zee en strandbestemming, maar toch is het kustplaatsje een uitzondering op de regel. Dat heeft het authentieke stadje te danken aan de combinatie van een rijke historie, de hippie-achtige sfeer en de oogverblindende stranden op loop afstand, aldus de informatie. De eerste gang was uiteraard het toeristenbureau. We hebben inmiddels gewandeld in het historische gedeelte van het stadje en langs de boulevard. Weinig zon, veel wolken maar niet koud, temperatuur 22 graden. Veel toeristen liepen dan ook nog in de korte broek.
Om 16.00 uur werden we verwacht bij een vakantiewoning, even buiten Lagos. Het leek erop dat we in zo’n klein vierkant huisje zouden overnachten, maar nee, wij zitten tegenover de straat met kleine woningen. Het huis waar wij de komende dagen bivakkeren is iets groter en dat vinden we helemaal niet erg. Zo af en toe moet je de auto even leegmaken zodat we weer weten wat we allemaal bij ons hebben en dat kan hier mooi. En alle ruimte en materialen bij de hand om de schoenen weer te ontdoen van de klei/zand massa, zodat er weer op gewandeld kan worden.
Saudações